OM eist ruim 26 jaar tegen neef van Taghi wegens betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een gevangenisstraf van ruim 26 jaar geëist tegen Anouar T., de neef van Ridouan Taghi, vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat heeft het OM bekendgemaakt. 26 jaar en acht maanden is de maximale straf die de officier kon eisen. In totaal staan tien verdachten terecht in deze strafzaak.

Het OM stelt dat de 30-jarige T. „de onbetwiste leider” is van de groep die de moord op de advocaat „grondig en professioneel” heeft voorbereid. Die groep voerde voorverkenningen uit bij het kantoor en het huis van Wiersum en stal auto’s die de schutters bij de moord hebben gebruikt. T. heeft eerder bekend dat hij betrokken was bij autodiefstal, maar ontkent iets te maken te hebben gehad met de moord.

Wiersum, de advocaat van Marengo-kroongetuige Nabil B., werd op 18 september 2019 voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Ook de broer van de kroongetuige en zijn vertrouwenspersoon, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, werden doodgeschoten. Hoewel veel mensen ervan uitgaan dat de opdracht bij Marengo-verdachte Ridouan Taghi vandaan komt, is hij zelf geen verdachte in de zaak over de moord op Wiersum.


Lees ook
Anouar Taghi voelt zich als een krijgsgevangene in Irak

Beveiligde auto’s komen woensdag aan bij de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. <strong>Anouar T., neef van de onlangs gearresteerde Ridouan Taghi,</strong> verscheen daar voor het eerst voor de rechter. ” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2023/11/om-eist-ruim-26-jaar-tegen-neef-van-taghi-wegens-betrokkenheid-bij-moord-op-advocaat-wiersum.jpg”><br />
</a> </p>
<aside data-article-id=