Nog een verdachte aangehouden in moordonderzoek Gino (9)

Kindermoord De persoon wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het wegmaken van het lichaam van Gino. De negenjarige jongen werd vorig jaar ontvoerd, misbruikt en vermoord.
Bloemen voor Gino (9) bij het speeltuintje in Kerkrade waar hij werd ontvoerd.
Bloemen voor Gino (9) bij het speeltuintje in Kerkrade waar hij werd ontvoerd. Foto Rob Engelaar/ANP

De politie heeft afgelopen donderdag een nieuwe verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de negenjarige Gino. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. De persoon wordt niet verdacht van andere strafbare feiten in de zaak-Gino. Het OM heeft geen verdere details gegeven.

De verdachte is verhoord en het onderzoek heeft plaatsgevonden, schrijft het OM. Daaruit is voortgekomen dat de persoon niet moet worden vastgehouden in afwachting van verdere stappen. Als het onderzoek is afgerond neemt het OM een beslissing om de verdachte te vervolgen of niet.

Gino werd in 2022 ontvoerd, misbruikt en vermoord door de 23-jarige Donny M, zo bekende de hoofdverdachte vorig jaar. Het jongetje werd vanuit een speeltuintje in Kerkrade door M. meegelokt naar zijn woning in Geleen. M. deed zich voor als voetbaltrainer. Hij diende Gino naar eigen zeggen drugs toe en misbruikte en vermoordde het kind. Het stoffelijk overschot werd verpakt in vijf vuilniszakken en op enkele honderden meters van zijn woning gedumpt. Het Pieter Baan Centrum constateerde vorige maand diverse stoornissen bij M. en adviseerde tbs met dwangverpleging.

Lees ook: Donny M. lijkt alles te bekennen, maar OM twijfelt of hij alles vertelt