NEC heeft tegen Cambuur verlenging nodig om vijfde bekerfinale uit clubgeschiedenis te bereiken

NEC uit Nijmegen staat in de finale van de KNVB-beker. De Eredivisionist won dinsdagavond na verlenging met 2-1 van Cambuur Leeuwarden, dat een niveau lager uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Het wordt de vijfde bekerfinale van NEC in de clubgeschiedenis en de eerste sinds 2000. Van al die finales wonnen de Nijmegenaren er geen enkele.

In Leeuwarden kwam Cambuur tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong dankzij Roberts Uldrikis. De 1,98 meter lange spits kopte binnen na terugkoppen van Fedde de Jong. Hij kwam na zijn kopbal hard in botsing met NEC-keeper Jasper Cillessen. Terwijl het bier over de tribune vloog en zijn medespelers door het dolle heen waren, zat Uldrikis verslagen op het kunstgrasveld.

NEC was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, raakte in de eerste helft al eens de paal en de lat, en ging ook de tweede helft dominant op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam op naam te staan van de Japanse spits Koki Ogawa, die een hoekschop naar de verre hoek veegde. Kodai Sano, een Japanse middenvelder, maakte in de verlenging 2-1.

In de finale treft NEC de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen, die donderdag wordt afgewerkt in Rotterdam. Indien Feyenoord zijn favorietenrol waarmaakt, en dus FC Groningen verslaat, heeft NEC in de finale een stunt nodig om de vijfde bekerfinale wél als winnaar af te sluiten en de eerste prijs in de clubgeschiedenis te pakken.