Na wonderbaarlijke ontsnapping pakken waterpolosters brons

De Nederlandse waterpolosters hebben hun wedstrijd om de bronzen medaille gewonnen. De Verenigde Staten werden met 11-10 verslagen in een enerverende wedstrijd, waarin Nederland tegen maximaal vier doelpunten achterstand aankeek. Een paar seconden voor tijd maakte Sabrina van der Sloot het winnende doelpunt.

De VS waren in de openingsfase van de wedstrijd veel sterker en liepen al snel uit naar een 5-2 voorsprong. Ook toen het 8-4 stond voor de Amerikanen hield Nederland hoop: in de halve finale had het team al op indrukwekkende wijze een achterstand van vijf doelpunten tegen Spanje ongedaan gemaakt. Nederland verloor dat duel op penalty’s.

In de slotfase kwamen de waterpolosters steeds wat dichterbij. Een minuut voor tijd viel de gelijkmaker, waarop Van der Sloot Nederland naar brons schoot. Het is de tweede medaille ooit voor de waterpolovrouwen, die in 2008 in Beijing olympisch kampioen werden.

Nederlandse waterpolosters vieren feest na het winnen van de troostfinale om het brons tussen Nederland en Verenigde Staten.
Foto Koen van Weel/ANP