Na Frankrijk en België is nu Nederland aan de beurt: sinds 18.00 uur code oranje in bijna heel Nederland

In bijna heel Nederland geldt sinds 18.00 uur code oranje. Het KNMI waarschuwde dinsdagochtend voor hevige windstoten, grote hagelstenen en blikseminslag. De storm is al aangekomen in Zeeland, maar later zal het noodweer in noordoostelijke richting ook naar Friesland, Groningen en Drenthe trekken.

De Fransen en Belgen hebben dinsdagmiddag al kunnen zien wat de storm in zijn mars heeft. In Brussel viel in korte tijd zoveel regen dat meerdere straten en tunnels onder water liepen, meldt omroep VRT. Hevige windstoten rukten takken los van de bomen, met verkeershinder als gevolg. Ten westen van Brussel, in Brakel, bezweek een deel van het dak van een Aldi-supermarkt. Twee personen zijn gewond geraakt, melden Vlaamse media.

Boven Zeeland hangen sinds het einde van de middag onheilspellend donkere wolken, en zijn volgens PZC bliksemflitsen te zien. Uit voorzorg rijden in ieder geval tot 20.00 uur geen treinen op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda, schrapten KLM en Transavia meerdere vluchten en zet de NS rond Dordrecht voorlopig minder sprinters in.


Liveblog


Na Frankrijk en België is nu Nederland aan de beurt: sinds 18.00 uur code oranje in bijna heel Nederland