Megaster Taylor Swift uit steun voor Kamala Harris in aanloop naar presidentsverkiezingen

Taylor Swift heeft haar steun uitgesproken voor Kamala Harris als de volgende president van de Verenigde Staten. Dat deed de megaster dinsdagavond op haar Instagram-account, kort na afloop van het eerste debat tussen Harris en haar Republikeinse tegenkandidaat Donald Trump. Afgelopen maand deelde de oud-president nog een valse steunbetuiging van Swift voor zijn presidentscampagne. 

Volgens Swift, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten mateloos populair, is Harris een „standvastige, begaafde leider”, die „vecht voor de doelen en rechten” waar zij in gelooft. Zij ziet in de huidige vicepresident een vrouw die in staat is het land op kalme, in plaats van chaotische wijze, te leiden. 

In haar steunbetuiging, die op Instagram al in het eerste uur goed was voor 3,6 miljoen likes, benadrukte de popster dat ze haar fans – de zogeheten ‘Swifties’ – niet expliciet oproept om op Harris te stemmen. Wel riep ze iedereen op tot „eigen onderzoek” naar de standpunten van beide kandidaten. Swifts fans staan erom bekend heel loyaal te zijn aan de popster.

Swift ondertekende de post, waaraan ze een foto van zichzelf met haar kat toevoegde, met „kinderloze kattendame”. Daarmee verwees de artiest naar het seksistische cliché dat de Republikeinse running mate J.D. Vance eerder de wereld in stuurde om kinderloze vrouwen op de korrel te nemen. Vance doelde daarbij ook op Harris zelf, die weliswaar stiefkinderen heeft, maar geen biologische kinderen.


Liveblog
race naar het witte huis


Megaster Taylor Swift uit steun voor Kamala Harris in aanloop naar presidentsverkiezingen