Mediabedrijf DPG Media wil RTL Nederland overnemen voor 1,1 miljard euro

Het Belgische mediabedrijf DPG Media wil RTL Nederland overnemen voor 1,1 miljard euro. Beide bedrijven hebben dit vrijdag bekendgemaakt. Volgens Erik Roddenhof, topman van DPG Media, kunnen de „bedrijven elkaar versterken met kennis, kunde en investeringen.” DPG Media is van plan om RTL Nederland en RTL Nieuws onder leiding van Sven Sauvé als nieuwe divisie aan DPG Media toe te voegen.

Tegen persbureau ANP zei Roddenhof dat het bundelen van krachten noodzakelijk is om succesvol te blijven: „We kunnen elkaar versterken met kennis, kunde en investeringen.”

Interesse geen verrassing

De interesse van DPG Media in RTL Nederland is geen verrassing. Twee jaar geleden toonde het Belgische mediabedrijf al grote interesse in RTL Nederland, maar tot een overname kwam het toen niet. RTL Nederland was toen in gesprek met Talpa maar die overname werd afgewezen door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De nieuwe voorgenomen overname is nu onder voorbehoud van goedkeuring door ACM en zal voor advies worden voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden. Als de toezichthouder ACM de overname goedkeurt, zal er voorlopig weinig veranderen. Sauvé blijft aan het hoofd staan van RTL Nederland, hij zegt dat er geen banen of zenders zullen verdwijnen.

DPG Media heeft met RTL Group afgesproken dat de naam RTL behouden blijft. Bij DPG Media werken 6.000 mensen. RTL Nederland heeft 800 medewerkers.



Leeslijst