Maurice Steijn spant geen kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk na excuses

Voetbalrel Van Hooijdonk is de komende tijd niet meer welkom bij NOS Studio Voetbal. Hij mag wel aanblijven als lid van de Raad van Commissarissen van NAC Breda.
Maurice Steijn is sinds juni hoofdtrainer bij Ajax.
Maurice Steijn is sinds juni hoofdtrainer bij Ajax. Foto Sem van der Wal/ANP

Ajax-trainer Maurice Steijn spant toch geen kort geding aan tegen voetbalanalist en oud-international Pierre van Hooijdonk. Dat laat de advocaat van Steijn donderdag weten aan NRC. Van Hooijdonk zei afgelopen zondag bij NOS Studio Voetbal dat Steijn als trainer bij NAC Breda (2020-2021) betrokken was bij „duistere dealtjes” met „bevriende makelaars”.

Daarop dreigde Steijn met een ultimatum: als Van Hooijdonk zijn uitspraak niet vóór woensdagmiddag 12:00 uur zou intrekken, zou hij een rechtszaak tegen hem aanspannen. Inmiddels heeft Van Hooijdonk die verontschuldigingen aangeboden. Hij zei woensdagavond: „Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan.”

Helemaal schadevrij blijft Van Hooijdonk niet: hij mag de komende tijd niet meer bij NOS Studio Voetbal aanschuiven. Zijn positie als lid van de Raad van Commissarissen bij NAC Breda staat niet ter discussie, zo laat een woordvoerder van de club desgevraagd weten. „Hoe vervelend de situatie ook, het is een kwestie tussen Van Hooijdonk en Steijn. Dit heeft geen effect op het functioneren van Pierre van Hooijdonk als commissaris bij NAC en dus geen invloed op de huidige beleidsvoering”, aldus een woordvoerder.