Luchtmacht Jordanië dropt medische goederen in Gazastrook

Luchtmacht Jordanië dropt medische goederen in Gazastrook

De luchtmacht van Jordanië heeft in de nacht van zondag op maandag medische hulppakketten gedropt bij een veldziekenhuis in de Gazastrook. Dat meldt de Jordaanse koning Abdullah op X, het voormalige Twitter. „Het is onze plicht om onze broeders en zusters te helpen, die gewond zijn geraakt tijdens de oorlog in Gaza”, schrijft de koning. „We zullen er altijd zijn voor onze Palestijnse broeders.”

Koning Abdullah is fel tegen de aanvallen die Israël uitvoert op de Gazastrook en zei vorige maand tijdens een vredestop in Egypte dat „Israëlische leiders moeten begrijpen dat er geen militaire oplossing is voor hun veiligheidszorgen.” Jordanië trok vorige week uit protest zijn ambassadeur uit Israël terug.

Israël heeft zondag de luchtaanvallen op de Gazastrook geïntensiveerd, maar het is vanwege het uitvallen van alle telecommunicatiedienstenoe onduidelijk hoe groot de schade is.

Foto X/@KingAbdullahII

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC nauwlettend de situatie in Israël en de Gazastrook en ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier ons vorige blog terug.