Lichamen van techondernemer Mike Lynch en zijn 18-jarige dochter geborgen uit wrak gezonken jacht

Lokale autoriteiten hebben woensdag de lichamen van de Britse techondernemer Mike Lynch en zijn achttienjarige dochter en twee anderen geborgen voor de kust van Sicilië. Dat meldt The Telegraph op basis van informatie van de Italiaanse burgerbescherming Salvo Cocin. Eerder op de dag werden in de buurt van de haven van Porticello duikteams gesignaleerd die een groene lijkzak aan land terugbrachten.

Volgens de Britse krant troffen duikers de stoffelijke resten aan tussen twee matrassen in een van de hutten van het gezonken wrak van Lynch’ jacht. Twee opvarenden worden nog vermist.

Maandagochtend zonk het 56 meter lange luxejacht Bayesian voor de kust van het plaatsje Porticello, nabij Palermo. In het gebied woedde rond die tijd een zware storm met veel windstoten. Eerder werden vijftien opvarenden gered, onder wie de echtgenote van Lynch, Angela Bacares. Het lichaam van de scheepskok werd maandag al geborgen.

Op het moment van de schipbreuk waren in totaal 22 mensen – tien bemanningsleden en twaalf passagiers – aan boord van het jacht. Ondertussen speculeren experts over mogelijke verklaringen voor de snelle ondergang van de Bayesian.


Lees ook

Superjacht Bayesian werd waarschijnlijk getroffen door een tornado van water

Italiaanse reddingswerkers en duikers bij de operatie om de opvarenden van de Bayesian te bergen, in Porticello op Sicilië.