Kroongetuige Nabil B. meldt breuk met advocaten

Marengozaak Kroongetuige Nabil B. zit ineens zonder rechtsbijstand in de strafzaak-Marengo. De rechtbank moet nu beslissen of een getuigenverhoor kan doorgaan.

Volgens kroongetuige Nabil B. is er een breuk met zijn advocaten Peter Schouten en Onno de Jong Foto Robin Utrecht/ANP
Volgens kroongetuige Nabil B. is er een breuk met zijn advocaten Peter Schouten en Onno de Jong Foto Robin Utrecht/ANP

Nabil B., kroongetuige in de strafzaak Marengo, zit zonder advocaten. Dat meldde hij dinsdagochtend aan de Amsterdamse rechtbank waar hij moet worden verhoord. Over de achtergrond van de breuk met zijn advocaten, Onno de Jong en Peter Schouten, is niets bekend. Onno de Jong meldde telefonisch aan een verslaggever van persbureau ANP dat hij er niets over kan zeggen. Ook wil hij de breuk niet bevestigen.


Lees ook over het kritische OVV-rapport over de beveiliging van de kroongetuige: veiligheid opgeofferd aan opsporingsbelang

Nabil B. wil de breuk vanwege veiligheidsredenen alleen achter gesloten deuren toelichten aan de rechtbank. Nabil B. staat vandaag op de rol om te getuigen in de zaak van Saïd Razzouki, volgens het Openbaar Ministerie de rechterhand van hoofdverdachte van Ridouan Taghi. De kroongetuige vertelde aan de rechtbank dat hij bereid is vragen te beantwoorden in die zaak. De rechtbank moet beoordelen of dat verhoor kan doorgaan zonder rechtsbijstand.

Dit bericht wordt aangevuld