Koning viert volgende verjaardag in Emmen

Koningshuis Het is in 2024 voor het eerst in 22 jaar dat het feest in Drenthe gevierd wordt. De provincies Zeeland, Flevoland en Friesland zijn ook nog niet bezocht door de koning op zijn verjaardag.
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Ariane en prinses Amalia tijdens de viering van Koningsdag in Rotterdam.
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Ariane en prinses Amalia tijdens de viering van Koningsdag in Rotterdam. Foto Remko de Waal/ANP

Koning Willem-Alexander en zijn gezin vieren Koningsdag volgend jaar in Emmen. Dat heeft de gemeente van de stad in Drenthe vrijdag bekendgemaakt. 21 jaar geleden werd het feest voor het laatst in Drenthe gevierd. Het programma van Koningsdag in Emmen op 27 april is nog niet bekend.

In 2002 vierde toenmalig koningin Beatrix het feest in Hoogeveen en Meppel. Dit jaar organiseerde Rotterdam de verjaardag van de koning. Het koninklijk gezelschap ging toen onder meer met een stoet van watertaxi’s over de Maas en de koning voetbalde met jeugd. Máxima droeg een sjaal van Feyenoord. Burgemeester Ahmed Aboutaleb leidde de familie rond.

De provincies Zeeland, Flevoland en Friesland zijn naast Drenthe ook nog niet bezocht door de koning op zijn verjaardag.