Israël voert luchtaanval uit op Beiroet

De Israëlische krijgsmacht heeft dinsdag een luchtaanval uitgevoerd op de zuidelijke randen van de Libanese hoofdstad Beiroet. Dat meldt het Israëlische leger op X. Volgens Israël gaat het om een vergeldingsaanval jegens de Libanese strijdgroep Hezbollah.

Afgelopen zaterdag werd een voetbalveld door een raket getroffen in Majdal Shams, een stadje in de door Israël geannexeerde Golanhoogvlakte. Daarbij kwamen twaalf kinderen en tieners om het leven. Volgens Israël zat Hezbollah achter de aanval, maar die strijdgroep ontkent dit.

Sindsdien voerde Israël enkele aanvallen uit op locaties van Hezbollah in Libanon. De aanval van dinsdag was volgens Israël gericht tegen de commandant die verantwoordelijk was voor de aanval op Majdal Shams. Hezbollah heeft hier nog niet op gereageerd. Het is niet bekend hoeveel mensen om het leven zijn gekomen door de aanval. Er zouden meerdere gebouwen beschadigd zijn geraakt.

Ooggetuigen hoorden dinsdag volgens Al Jazeera en internationale persbureaus luide knallen in de buurt van Beiroet. Er heerste al dagen een gespannen sfeer in de hoofdstad, uit angst dat een Israëlische aanval op handen was.

Sinds het begin van de oorlog tussen Hamas en Israël in Gaza hebben Hezbollah en Israël elkaar veelvuldig met raketten bestookt. Met name de afgelopen weken heerst de vrees dat de oorlog in de Gazastrook kan overslaan naar Libanon. Sinds afgelopen weekeinde hebben meerdere luchtvaartorganisaties vluchten van en naar Beiroet geschrapt.


Liveblog


Israël voert luchtaanval uit op Beiroet