Feyenoord pakt eerste prijs van het seizoen na sensationele wedstrijd (4-4) tegen PSV

Feyenoord heeft ten koste van PSV de Johan Cruijff-schaal gewonnen. Een sensationele wedstrijd in het Philips Stadion eindigde zondag in een 4-4 stand, waarna de teams de verlenging traditiegetrouw oversloegen en strafschoppen gingen nemen. Voor de fanatieke aanhang van de Eindhovenaren misten PSV-aanvallers Johan Bakayoko (redding keeper Feyenoord) en Guus Til (hoog over). Feyenoord miste niet.

Voorafgaand aan de wedstrijd bestempelden kenners PSV juist als favoriet. Bij de ploeg van coach Peter Bosz is veel nog hetzelfde als vorig jaar, toen PSV superieur landskampioen werd. De beste spelers van toen zijn nog niet vertrokken, de tactiek is hetzelfde. Problematisch zijn wel de blessures in de verdediging, waardoor PSV moest aantreden met middenvelder Jerdy Schouten en nieuweling Ryan Flamingo in het centrum. Fredrik Oppegård, vorig jaar nog speler van Heracles, begon als linksback.

Feyenoord draaide onder de nieuwe Deense hoofdtrainer Brian Priske een moeizame voorbereiding en verloor met Mats Wieffer en Yankuba Minteh (beiden naar Brighton) twee van zijn beste spelers. Met de nieuwe formatie van Priske werden de laatste twee oefenwedstrijden ruim verloren. Feyenoord oogde daarin vooral defensief erg kwetsbaar.

Doelpuntrijke wedstrijd

De defensieve problemen aan weerszijden zorgden zondag voor een doelpuntrijke en dus vermakelijke wedstrijd. PSV kwam vroeg op voorsprong via Noa Lang, nadat Malik Tillmann de benen van Feyenoord-controleur Ramiz Zerrouki wegveegde en Feyenoord drukker leek met protesteren dan met verdedigen. In de 29ste minuut maakte spits Santiago Gimenez vanaf de penaltystip gelijk, waarna Bart Nieuwkoop de Rotterdammers op voorsprong zette, na een directe aanval en zwak verdedigen van PSV.

Direct na rust kwam PSV weer op gelijke hoogte via Luuk de Jong, maar Feyenoord kreeg vervolgens weer een strafschop: 3-2. Guus Til maakte weer gelijk en nadat Antoni Milambo Feyenoord weer op voorsprong had gezet, benutte ook De Jong een penalty. Volgend weekend begint de Eredivisie weer. Feyenoord speelt tegen het gepromoveerde Willem II en PSV tegen RKC.