Explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door vervaardigen drugs, Rotterdammer (34) aangehouden

Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden in het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in het Rotterdamse Zuidwijk. De politie meldt dat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de Schammenkamp, de straat waar maandagavond een enorme explosie plaatsvond in een appartementengebouw, gevolgd door een felle brand die de hele nacht woedde. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bij de explosie kwamen drie mannen om het leven. Het lichaam van een 43-jarige ondernemer werd op woensdagmiddag uit het puin gehaald door zijn familieleden. Donderdagavond is het lichaam van een 22-jarige man gevonden en vrijdagochtend werd het lichaam van zijn 33-jarige collega uit het puin gehaald.

Daarna kon de politie zich volledig richten op de taak om de oorzaak van de explosie en brand te achterhalen. Tijdens het veiligstellen van sporen stuitte de recherche op verschillende attributen die te maken kunnen hebben met het vervaardigen van verdovende middelen in een drugslaboratorium. Vervolgens hield de politie de 34-jarige Rotterdammer aan. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht. Daarnaast wordt ook gekeken of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie. Iedereen die meer weet, wordt opgeroepen zich te melden.

Door de explosie werd het appartementengebouw deels verwoest. Het gebouw was zo instabiel dat het zoeken naar slachtoffers met grote voorzichtigheid moest gebeuren, hetgeen tot onmacht en woede bij de nabestaanden leidde. Pas toen een sloopbedrijf de instabiele delen van het pand had gesloopt, konden de laatste twee slachtoffers worden geborgen. De bewoners van het appartementencomplex zijn voorlopig ondergebracht in hotels.


Lees ook
Na een dag wachten en voorzichtig zoeken wordt bij het zwartgeblakerde gat een stoffelijk overschot gevonden

Politie zoekt naar de twee vermiste lichamen terwijl buurtbewoners toekijken.