Einde Wimbledon voor Van de Zanschulp na verlies tegen Fokina

Tennis Met het verlies van Botic van de Zandschulp doen er geen Nederlanders meer mee aan Wimbledon. Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer sneuvelden al in de openingsronde.
Botic van de Zandschulp worstelt al weken met zijn conditie.
Botic van de Zandschulp worstelt al weken met zijn conditie. Foto Toby Melville/Reuters

Botic van de Zandschulp is er vrijdagmiddag niet in geslaagd de derde ronde van Wimbledon te bereiken. De Nederlander die al weken met zijn conditie worstelt, streed hard tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, maar het mocht niet baten: met 6-1 2-6 6-4 6-3 was het toernooi voor Van de Zandschulp voorbij.

Dat is een domper voor de nummer 2 van Nederland en nummer 44 van de wereld, die vorig jaar in Londen nog de vierde ronde wist te halen. Daar verloor hij van Rafael Nadal – wat nauwelijks een schande mag heten. Van de Zandschulp was de enige Nederlander die nog meedeed aan het enkelspel op Wimbledon, nadat Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer er allebei al in de openingsronde uit vlogen.

De 27-jarige Van de Zandschulp kampt al weken met conditieproblemen. Eerder dit jaar was Roland Garros al in de openingsronde voor hem afgelopen. Daarvoor bereikte hij op de Australian Open slechts de tweede ronde.

De Nederlander opende sterk tegen Fokina, de mondiale nummer 34, maar de Spanjaard herstelde snel. Van de Zandschulp bleef net als een wedstrijd eerder tegen Zhang Zhizhen tot het einde toe hard knokken, maar ditmaal was het niet genoeg.