Dwars door de Lage landen wint Gouden Televizier-Ring

De serie Dwars door de Lage Landen heeft donderdagavond de belangrijke televisieprijs de Gouden Televizier-Ring gewonnen tijdens het uitreikingsgala in het Amsterdamse Carré-theater. Het programma, waarin de Belgische presentator van reisprogramma’s Arnout Hauben samen met zijn crew door Nederland en België wandelen en spreken met passanten, won 55 procent van de stemmen. De andere genomineerden waren B&B vol Liefde (RTL 4) en Denkend aan Holland (NPO 1).

Op de uitreikingsavond wordt alleen nog gestemd voor de Gouden Televizier-Ring. De andere uitslagen stonden al vast voor deze 59ste uitreiking van de prijs.

Hart van Nederland-verslaggever Merel Ek, die verslag doet van de Haagse politiek, won de Televizier-Ring Talent. Tim Hofman van Over mijn Lijk (BNNVARA) was de beste presentator. De Televizier-Ring Jeugd ging naar H3L van Videoland.

Frank Lammers won de Ring in de categorie Acteur, voor zijn rol als Ferry in Ferry: de Serie, een spin-off van de bekende Vlaams-Nederlandse misdaadserie Undercover. Ook genomineerd voor die Ring was Pierre Bokma. De serie waarvoor hij genomineerd werd, De Joodse Raad over de Joodse gemeenschap in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, won de Televizier-Ring Impact.