Duits hotel stort in: zeker één dode en nog meerdere mensen vast, onder wie een man uit Urk

Een klein hotel in het Duitse plaatsje Kröv is in de nacht van dinsdag op woensdag ingestort. Een aantal aanwezigen kwam onder het puin terecht, één van hen is overleden. Zeker 250 reddingswerkers zijn ingezet om vastzittende mensen te bevrijden. Volgens de Duitse politie waren er veertien mensen in het hotel ten tijde van het ongeval.

In totaal raakten negen mensen bedolven onder het puin, vier van hen konden woensdagochtend worden bevrijd. De overleden persoon kan door hulptroepen nog niet bereikt worden vanwege de grote ravage. Vijf mensen konden ongedeerd ontsnappen aan de instorting.

Onder de gewonden zijn ook drie Nederlanders uit Urk. Een 23-jarige vrouw en haar bijna 2-jarige zoon zijn succesvol onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Haar 26-jarige man zit nog vast, maar ontvangt al wel medische zorg. Dat schrijven ANP en Omroep Flevoland na contact met familieleden van de slachtoffers.

Waardoor het hotel aan de rivier de Moezel instortte, is vooralsnog onduidelijk. Bewoners en gebouwen in de omgeving van het hotel zijn geëvacueerd uit angst voor verder instortingsgevaar. Dat gevaar bemoeilijkt ook het bevrijden van slachtoffers. De lokale politie noemt het een „extreem moeilijke reddingsoperatie”.