Doden bij Israëlische droneaanval in Libanon

Bij een Israëlische droneaanval op het zuiden van Libanon zijn twee mensen om het leven gekomen en drie anderen gewond geraakt, onder wie een kind. Dat schrijft Al Jazeera maandag op gezag van Libanese media. Volgens Hezbollah waren de dodelijke slachtoffers leden van de Libanese strijdgroep.

De drone trof een auto en een motorfiets. Sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza voert Hezbollah geregeld raketaanvallen uit op Israël, uit solidariteit met Hamas. Israël heeft de afgelopen maanden meermaals locaties van Hezbollah in Libanon aangevallen. Ook werden meerdere hooggeplaatste leden van Hamas en Hezbollah in Libanon geliquideerd.

Afgelopen weekeinde werd een voetbalveld in de door Israël geannexeerde Golanhoogten door een raket getroffen, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen – allemaal tieners en kinderen. Israël heeft Hezbollah beschuldigd van de aanval en zwoer hard terug te zullen slaan. Hezbollah ontkent achter de geweldsdaad te zitten.

Al langer heerst de vrees dat het conflict tussen Israël en Hamas zich verder uitbreidt naar Libanon. Na het geweld van afgelopen weekend is die angst alleen maar toegenomen. Onder meer Lufthansa, Turkish Airlines en Middle East Airlines hebben al vluchten van of naar Beiroet geannuleerd.

Rook stijgt op bij een Israëlische luchtaanval op Libanon afgelopen zondag.
Foto Kawnat Haju / AFP