Dick Advocaat (76) keert opnieuw terug uit zijn trainerspensioen om trainer van Curaçao te worden

De Nederlandse voetbaltrainer Dick Advocaat (76) keert opnieuw terug uit zijn pensioen, ditmaal om bondscoach van Curaçao te worden. Dat bevestigen meerdere Nederlandse media. Het is de zesentwintigste klus voor Advocaat als trainer. Ook zijn assistent Cor Pot gaat mee.

Advocaat is al meermaals met pensioen gegaan en daarop teruggekomen. In 2021 vertrok hij na drie jaar als trainer bij Feyenoord, waarna hij naar eigen zeggen met pensioen zou gaan. Toch werd hij een paar maanden later nog aangesteld als bondscoach van Irak. Daarna was hij nog een seizoen trainer bij ADO Den Haag, waarna hij dan écht zou stoppen.

Volgens Voetbal International kwam Advocaat vorig jaar ook al in aanmerking voor de positie. „Er zijn nog te veel open eindjes om op dit moment het avontuur aan te gaan”, aldus Advocaat destijds. „Dan heb je het over zaken in de organisatie, die eerst goed moeten worden geregeld. Wel heb ik een aantal fijne gesprekken gevoerd en ben ik over het sportieve project positief. Mogelijk dat het in de nabije toekomst alsnog concreet kan worden, maar voorlopig is het niet langer meer een optie.”

Vorig jaar werd de Nederlander Dean Gorré interim-bondscoach van Curaçao in plaats van Advocaat. Hij mocht geen tweede termijn blijven.