Cel en tbs geëist tegen oud-directeur stichting Kanjer Wens voor seksueel misbruik minderjarige jongens

Tegen ex-directeur Peter V. van stichting Kanjer Wens is twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. V. wordt verdacht van het seksueel misbruiken van dertien jongens en het maken van kinderporno. Volgens het OM maakte de verdachte gebruik van zijn stichting, die de wensen van ernstig of chronische zieke kinderen mogelijk maakte, om slachtoffers te vinden. „Kwetsbaarder is bijna niet mogelijk en toch heeft de verdachte zijn seksuele lusten op deze groep kinderen los gelaten.”

„Deze jongens zijn voor hun leven getekend”, zei de officier van justitie vrijdag over V., die werd omschreven als een „seksueel roofdier” op zoek naar „onschuldig prooi”. Volgens het OM zocht V. ‘overal’ naar slachtoffers, onder meer als trainer of begeleider bij voetbalverenigingen. „Het maakte hem niet uit of het zieke jongens, broertjes van zieke kinderen, jongens van een sportvereniging, jongens die hij leerde kennen tijdens een vakantie of jongens van kennissen waren.” Het OM vreest dat V. nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt. De jongste slachtoffers waren negen jaar oud.

Zelf ontkent V. het misbruik, wel bekent hij de man te zijn die op een filmpje seks heeft met een jongen. Omdat de verdachte onvoldoende meewerkte aan het onderzoek, konden deskundigen geen pedofiele stoornis vaststellen. Volgens het OM laat V. zich niet corrigeren en wordt de kans dat hij in de toekomst meer slachtoffers maakt ingeschat als hoog. Dat maakt, volgens de officier, een tbs-behandeling noodzakelijk. „Het is onverantwoord als hij onbehandeld terugkeert in de maatschappij.”