Belgische wielrenner Van Hooydonck (Jumbo-Visma) in coma na auto-ongeluk

Ongeval Nathan Van Hooydonck, als wielrenner actief voor de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, raakte onwel achter het stuur en kwam vervolgens in botsing met andere auto’s.
Van Hooydonck tijdens de Tour de France eerder dit jaar.
Van Hooydonck tijdens de Tour de France eerder dit jaar. Foto Daniel Cole / AP

De Belgische wielrenner Nathan Van Hooydonck verkeert sinds dinsdag in een kunstmatige coma na een zwaar auto-ongeluk. Dat melden meerdere Nederlandse en Belgische media. De 27-jarige Van Hooydonck raakte dinsdagochtend in het Belgische Kalmthout onwel achter het stuur en kwam vervolgens in botsing met een aantal andere auto’s.

Van Hooydonck zou, terwijl hij aan het autorijden was, een hartstilstand hebben gehad. Hulpdiensten zouden hem vervolgens hebben gereanimeerd. Artsen constateerden volgens Sporza geen beschadigingen aan zijn hart of zijn hersenen. Het Belgische Sporza laat weten dat de situatie wel „hoopgevend” is, zo schrijven zij op basis van Hooydoncks omgeving.

De hoogzwangere vrouw van Van Hooydonck zat eveneens in de auto, volgens Belgische media is zij niet gewond geraakt en enkel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook andere automobilisten, die betrokken raakten bij het ongeval, zouden niet gewond zijn geraakt. Van Hooydonck was onlangs nog actief voor de Nederlandse wielrenploeg Jumbo-Visma in de Tour of Britain en zou volgende week in Nederland het EK wielrennen rijden.