Ajax verslaat FK Vojvodina met 1-0 in voorronde Europa League

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League met 1-0 gewonnen van het Servische FK Vojvodina. In een bijna volle Johan Cruijff Arena werd het enige doelpunt gemaakt door invaller Branco van den Boomen. Donderdag 1 augustus is de return in Servië. Voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen waren er basisplaatsen voor Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Christian Rasmussen en Remko Pasveer, die door trainer Francesco Farioli is aangewezen als eerste keeper.

Na een onwennig begin kwamen er steeds meer kansen voor de Ajacieden. Carlos Forbs, Christian Rasmussen, Chuba Akpom en Kenneth Taylor waren dicht bij een doelpunt, maar in de eerste helft werd er niet gescoord.

In de tweede helft kwam Ajax een stuk slapper voor de dag. Passes kwamen vaak niet aan, er werd matig druk gezet en Voyvodina had zelfs op voorsprong kunnen komen. Het bevrijdende doelpunt viel pas laat in de tweede helft, toen invaller Van den Boomen een voorzet van eveneens invaller Mika Godts binnenkopte.

Ook Go Ahead Eagles kwam donderdag in actie. In de tweede voorronde van de Conference League werd het thuis tegen het Noorse SK Brann 0-0. Het was het eerste officiële duel onder de nieuwe trainer Paul Simonis. Volgende week is de return in Noorwegen.