Ajax-trainer Maurice Steijn spant kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk

Voetbalrel Pierre van Hooijdonk zei in een uitzending van NOS Studio Voetbal dat Maurice Steijn „duistere dealtjes” maakte met „bevriende makelaars”.
Maurice Steijn is trainer van Ajax.
Maurice Steijn is trainer van Ajax. Foto Sem van der Wal/ANP

Ajax-trainer Maurice Steijn spant een kort geding aan tegen NOS-analist en oud-international Pierre van Hooijdonk om af te dwingen dat hij de uitspraken rectificeert die hij deed in NOS Studio Voetbal. Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International.

Van Hooijdonk zei zondag in de uitzending dat Steijn betrokken is geweest bij „duistere dealtjes” met „bevriende makelaars” in zijn tijd als trainer van NAC Breda, in het seizoen 2020-2021. Een toelichting gaf Van Hooijdonk niet, ook niet na aandringen van presentator Sjoerd van Ramshorst en tafelgast Rafael van der Vaart. Wel zei hij: „Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend”.

Steijn eiste dat Van Hooijdonk zijn uitspraken schriftelijk zou rectificeren vóór woensdag 12:00 en in de uitzending van Studio Voetbal van aankomende zondag. Die rectificatie is nooit gekomen. Steijns advocaat, Jan Kabalt, zei tegen De Telegraaf: „Van de zijde van Van Hooijdonk is om uitstel gevraagd, maar dat verlenen we niet. We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kort geding aanvragen.”

Lees ook Ajax-trainer Maurice Steijn eist rectificatie van analist Van Hooijdonk om uitspraak over ‘duistere dealtjes’