‘Ajax en Maurice Steijn bereiken akkoord over driejarig contract’

Overstap Ajax is sinds het vertrek van John Heitinga op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdammers moeten er nog wel uitkomen met Sparta Rotterdam, omdat Steijn daar nog een doorlopend contract heeft.
Maurice Steijn eindigde met Sparta het afgelopen seizoen op de zesde plek in de Eredivisie.
Maurice Steijn eindigde met Sparta het afgelopen seizoen op de zesde plek in de Eredivisie. Foto Gerrit van Keulen/ANP

Ajax is met Maurice Steijn mondeling akkoord over een contract voor drie seizoenen. Dat melden het AD en Voetbal International maandag. De Amsterdammers moeten er nog wel uitkomen met Sparta Rotterdam. De trainer heeft nog een doorlopend contract, waardoor Ajax een afkoopsom zal moeten betalen.

Steijn begon vorig jaar april als hoofdtrainer van Sparta, als opvolger van Henk Fräser. Hij loodste de Rotterdammers succesvol naar het einde van een moeilijk seizoen. Dit seizoen werd bovendien een van de succesvolste van Sparta in jaren. Onder leiding van Steijn eindigde de club op de zesde plek in de Eredivisie. In de play-offs voor een plek in de Conference League schakelde de club vervolgens FC Utrecht uit, maar zondag greep Sparta in de finale tegen FC Twente net naast een ticket voor dat toernooi.

Technisch directeur van Ajax Sven Mislintat was na het vertrek van John Heitinga, die als interim-trainer de ontslagen Alfred Schreuder in januari opvolgde, enige tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De afgelopen weken viel ook de naam van Kjetil Knutsen, trainer van het Noorse Bodø/Glimt, maar hij wilde niet midden in het seizoen – de Noorse competitie begint in april – overstappen.