Zeker zeven doden en meerdere gewonden bij schietpartij in een kerk in Hamburg

Schietpartij Duitse media melden dat slachtoffers met schotwonden uit een gebouw van Jehova’s Getuigen worden gedragen. Omwonenden worden gevraagd binnen te blijven.

Gewapende politieagenten nabij de plaats van een schietpartij in Hamburg.
Gewapende politieagenten nabij de plaats van een schietpartij in Hamburg.

Foto Jonas Walzberg/dpa via AP

Bij een schietpartij in het Noord-Duitse Hamburg zijn donderdagavond meerdere doden en gewonden gevallen, nadat een of meerdere schutters het vuur openden in een kerk. Dat melden Duitse media. Volgens de Duitse politie zijn zeker zeven mensen gedood en acht gewond geraakt.

Reddingswerkers zouden slachtoffers met schotwonden uit een gebouw van Jehova’s Getuigen gedragen, meldt een verslaggever ter plaatse van het Duitse persbureau dpa. Er is nog geen betrouwbare informatie over een motief, melden de autoriteiten. Ook is onduidelijk of de dader een van de doden is of dat de dader voortvluchtig is.

De schietpartij vond plaats in de wijk Gross Borstel, ten noorden van het centrum van de stad Hamburg. Volgens Duitse media vond de schietpartij rond 21.00 uur plaats. Omwonenden werden gevraagd binnen te blijven en zijn gewaarschuwd voor een „levensbedreigende situatie”.

Geen signalement verspreid

Wegen in de buurt van de plaats delict zijn afgesloten en de politie is in groten getale aanwezig. Vanwege de onduidelijkheid rondom de schietpartij is er geen signalement verspreid. „We vragen u geen onbeveiligde aannames te delen en/of geruchten te verspreiden”, schrijft de Duitse politie volgens Die Welt.

In een eerste reactie noemt de Hamburgse burgemeester Peter Tschentscher de berichten over de schietpartij „schokkend”. „Mijn diepste medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers”, aldus Tschentscher. „De hulpdiensten werken keihard om de dader(s) op te sporen en de achtergronden op te helderen”.