Mijn dochter vertelt vaak over haar werk en ik ben dan een dankbare luisteraar. Zij is onder andere gastdocent en leert via een bepaalde methodiek leerlingen discussiëren. In Amsterdam is het taalgebruik niet overal heel helder wat betreft lidwoorden. ‘De’ en ‘het’ worden soms door elkaar gehaald. Zo reageerden gisteren leerlingen enthousiast op haar nieuwste voorstel, maar riepen ook dat ze hun zwemkleding niet bij zich hadden: „Juf leuk, maar ik heb m’n zwembroek niet bij me! We gaan toch zo in de bad?”
Odette Reydon
Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via [email protected]
Myanmar werd eind vorige week getroffen door een verwoestende aardbeving. Tempels stortten in, hele wijken verdwenen en duizenden mensen lieten het leven. Volgens journalist Minka Nijhuis toont de aardbeving nóg duidelijker het ware gezicht van de militaire leiding.
Heb je vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze redactie [email protected].
Met vrienden uit eten in Deventer, logeer ik (66) bij mijn daar in de buurt wonende ouders. Als we om elf uur ’s avonds het laatste pontje over de IJssel missen, moeten we omlopen en wordt het toch nog later dan gedacht. Eenmaal binnen in het ouderlijk huis staat mijn vader (90) boven aan de trap en vraagt: „Ben jij het? Je ouders waren dodelijk ongerust.”
Hugo Boreel
Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via [email protected]
Minister Marjolein Faber van Asiel en Migratie (PVV) staat „100% achter” het besluit van premier Dick Schoof en minister Judith Uitermark van Binnenlandse Zaken (NSC) om hun handtekeningen onder de voordrachten voor lintjes voor asielvrijwilligers te zetten. Dat schrijft ze dinsdagavond laat in een brief aan de Tweede Kamer, nadat er de hele dag veel ophef was over haar optreden over de kwestie tijdens het vragenuurtje .
Volgens Faber is er, omdat ze achter het besluit van de minister-president staat om te tekenen voor de lintjes, „volledige eenheid van kabinetsbeleid”. Onder meer de oppositiepartijen GroenLinks-PvdA, ChristenUnie en D66 zeiden tijdens het vragenuurtje dat daar geen sprake meer van was.
In haar Kamerbrief schrijft Faber dat het besluit van de minister van Binnenlandse Zaken en de minister-president mede namens haar is, maar dat dit „blijkbaar niet voldoende is overgekomen in het vragenuurtje van vandaag”. Ook schrijft ze dat ze het „betreurt” dat ze er „te vaak” op heeft gewezen waarom ze haar handtekening niet wilde zetten.
Lees ook
GroenLinks-PvdA en CDA overwegen motie van wantrouwen tegen minister Faber, woensdag extra Kamerdebat
Woensdagochtend staat er een plenair debat met minister Faber en premier Schoof gepland over de lintjes en haar weigering de voordrachten te ondertekenen. GroenLinks-PvdA en CDA overwegen een motie van wantrouwen tegen haar in te dienen.
Dinsdagavond was er een overleg tussen de coalitiepartijen en premier Schoof over de opstelling van minister Faber en het aanstaande debat. Faber schrijft dat haar brief mede namens de minister-president is opgesteld.