‘150 doden bij Israëlische aanval op Jabalia’

Bij een Israëlische luchtaanval nabij vluchtelingenkamp Jabalia, gelegen in het noorden van Gaza, zijn zeker 150 doden gevallen. Dat meldt Al Jazeera. Bij de aanval zouden minstens tien woongebouwen gebombardeerd zijn.

Volgens het Palestijnse nieuwsagentschap Wafa zijn onder de slachtoffers voornamelijk vrouwen en kinderen. Hoeveel slachtoffers er precies zijn gevallen is niet duidelijk. Het persbureau spreekt van minstens 150. Het uiteindelijke dodental zal naar verwachting nog verder oplopen.

Ambulance- en reddingsploegen ondervinden moeilijkheden om de plaats van de aanval te bereiken. Het Israëlische leger heeft de aanval op het vluchtelingenkamp nog niet bevestigd.

Woensdag meldden de Gazaanse autoriteiten dat in het verstedelijkte vluchtelingenkamp de afgelopen 19 dagen zeker 770 Palestijnen zijn gedood. Het Israëlische leger voert al meer dan twee weken hevige bombardementen uit in Jabalia, omdat volgens hen leden van Hamas daar hergroeperen.

Eerder stak het leger gebouwen, waaronder een school, en tentenkampen in brand. Ook zijn ziekenhuizen veelvuldig aangevallen. Voedsel en medische hulp worden amper toegelaten.


Lees ook

‘Wees strenger tegen Israël en erken zo spoedig mogelijk de Palestijnse staat’, adviseert de Adviesraad Internationale Vraagstukken

Demonstranten tijdens een pro-Palestijns protest op de Dam, in Amsterdam.