Belgische journalisten in Beiroet aangevallen door ‘woedende menigte’

Twee Belgische journalisten liggen in het ziekenhuis nadat zij in de nacht van woensdag op donderdag door een “woedende menigte” zijn aangevallen in Beiroet. De ervaren journalisten, beiden werkzaam voor VTM-nieuws, waren onderweg naar het centrum van de stad om verslag te doen van de Israëlische aanvallen die kort daarvoor plaatsvonden. Dat schrijft de Vlaamse omroep VRT.

Een “woedende menigte” heeft zich daar tegen hen gekeerd, schrijft de VRT. Verslaggever Robin Ramaekers  (49) ligt nu in het ziekenhuis met gezichtsbreuken. Cameraman Stijn de Smet (37) wordt in een ander ziekenhuis verzorgd aan een schotwond in zijn been. De journalisten bevonden zich, samen met een lokale fixer, in een wijk waar veel aanhangers van Hezbollah zijn, aldus VRT. 

De hoofdredactie van VTM heeft inmiddels contact gehad met Ramaekers en De Smet, aldus Het Laatste Nieuws. Volgens deze Vlaamse krant stellen de journalisten het naar omstandigheden goed. 

“De Belgische ambassade is ingeschakeld en begeleidt onze collega’s ter plaatse”, zegt de directeur van het mediaconcern waar VTM onder valt tegen VRT.  “We doen er alles aan om hen zo snel mogelijk weer thuis te brengen. Onze volledige aandacht gaat nu naar hen uit.”

Met de journalisten gaat het naar omstandigheden goed, aldus Het Laatse Nieuws
Foto: Wael Hamzeh/EPA