Zeker 13 Palestijnen gedood na Israëlische aanvallen in Gaza en Westelijke Jordaanoever

In de afgelopen 24 uur zijn zeker 13 Palestijnen gedood bij aanvallen van het Israëlische leger. Afgelopen nacht kwamen vijf mensen om het leven door Israëlische bombardementen op Khan Younis in het zuiden van Gaza en Jabalia in het noorden van het gebied.

Ook werd een Palestijn doodgeschoten bij een inval van Israëlische militairen in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Daarbij vielen vier gewonden, en werd één persoon gearresteerd. Dat melden Al Jazeera en persbureau Wafa.

De nacht daarvoor voerde Israël een luchtaanval uit op de stad Deir al-Balah in Gaza. Daarbij doodde het leger tenminste acht Palestijnen. Het Palestijnse persbureau Wafa citeert getuigen, die spraken van een drone-aanval en een Israëlische straaljager die „een gigantische bom afwierp”.

Begin september riep Israël bewoners van Deir al-Balah op om de stad te verlaten, omdat terroristen zich daar gevestigd zouden hebben. Vorige week verklaarde het leger het oostelijke deel van de stad tot een ‘rode zone’. Israël zegt te opereren tegen Hamas en andere „terroristische organisaties”, die „de burgerbevolking van Gaza bruut uitbuiten voor hun terroristische activiteiten”. Bij die aanvallen komt vrijwel altijd een groot aantal burgers om het leven.


Liveblog
Crisis in het Midden-Oosten


Israël bereidt zich voor op ‘mogelijk grondoffensief’ in Libanon