‘Afgelopen 24 uur zeker veertig Palestijnen gedood in Gaza, ziekenhuizen binnen enkele dagen zonder elektriciteit’

Het Israëlische leger is, te midden van de spanningen bij de grens met Libanon, niet gestopt met het bombarderen van de Gazastrook. In de afgelopen 24 uur zijn zeker veertig Palestijnen gedood en 58 gewond geraakt, meldt het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid volgens Al Jazeera

In de stad Deir el-Balah, in Midden-Gaza, zijn zeker acht mensen gedood bij twee afzonderlijke aanvallen. Ook het Nuseirat-kamp in Midden-Gaza is gebombardeerd. In het noorden van Gaza heeft het Israëlische leger het Jabalia-kamp meerdere keren aangevallen. 

Gewonden worden naar ziekenhuizen gebracht, al vreest het ministerie van Volksgezondheid dat de ziekenhuizen in Gaza „binnen tien dagen” zonder stroom zullen zitten. Dat meldden de autoriteiten in een bericht op Telegram zondag. Het ministerie, dat onder Hamas-leiding valt, zegt dat ziekenhuizen kampen met brandstof- en olietekorten, wat ervoor kan zorgen dat de generatoren uitvallen.

Noodhulp voor Gaza komt veelal niet aan op de bestemming door plunderingen, aanhoudende gevechten in gebieden in Gaza, of door het tegenhouden van transporten door het Israëlische leger aan de grensposten. 


Liveblog
Gaza-oorlog


‘Afgelopen 24 uur zeker veertig Palestijnen gedood in Gaza, ziekenhuizen binnen enkele dagen zonder elektriciteit’