Israël doodde tijdens nachtelijke operatie op Westelijke Jordaanoever tien mensen, onder wie UNRWA-medewerker

Het Israëlische leger heeft een medewerker van de VN-hulporganisatie UNRWA in de nacht van donderdag op vrijdag gedood in een vluchtelingenkamp op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de hulporganisatie vrijdag laten weten. Het is de eerste keer in tien jaar dat een UNRWA-werknemer is omgekomen op de Westelijke Jordaanoever, zegt de organisatie.

Het slachtoffer was een schoonmaker in het kamp El Far’a, in het noorden. Hij werd volgens de UNRWA door een Israëlische scherpschutter doodgeschoten op het dak van zijn woning. Bij de hele aanval doodde Israël tien mensen, schrijft CNN.

„De Westoever maakt momenteel ongekend veel geweld door”, stelt de UNRWA. Eind augustus begon het Israëlische leger een grootschalige operatie in onder meer de steden Jenin en Tubas. Volgens Israël is die noodzakelijk om Hamas-strijders uit te schakelen, maar Israël doodt tijdens de operatie ook veel burgers.

Sinds afgelopen oktober zijn op de Westelijke Jordaanoever ruim zeshonderd Palestijnen gedood door militaire invallen en kolonistengeweld, onder wie ruim 150 kinderen. Internationaal wordt er gesproken van een ‘derde front’, na Gaza en de grens van Israël met Libanon.


Liveblog
Gaza-oorlog


Leger Israël zegt Hamas-brigade in Rafah te hebben vernietigd