Acht gewonden na steekpartijen bij Notting Hill Carnival in Londen, meer dan driehonderd arrestaties

Bij het jaarlijkse Notting Hill Carnival in West-Londen zijn afgelopen zondag en maandag in totaal acht gewonden gevallen bij steekpartijen. Dat heeft de Londense politie maandag gedeeld op X. Drie van de slachtoffers liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Tijdens het twee dagen durende festival, dat in de jaren zestig voor het eerst georganiseerd werd door de Caribische gemeenschap in Londen, arresteerde de politie 320 mensen. De meesten voor wapenbezit, anderen voor seksueel geweld en voor het belagen van hulpverleners en politieagenten. 35 agenten raakten gewond. Om het festival, waar dit jaar naar schatting een miljoen bezoekers op af kwamen, in goede banen te leiden, waren zo’n 7.000 politiemensen aan het werk.

Zondagavond noemde de Londense politiecommissaris Ade Adeleken het geweld bij het festival „onacceptabel”. „Dit had een familiedag moeten zijn,” zei hij. „Een van de mensen die in het ziekenhuis belandde, een 32-jarige vrouw die nog steeds in kritieke toestand verkeert, was bij het Carnival met haar jonge kind.”

„We zijn het beu om elk jaar dezelfde woorden te zeggen,” zegt Adeleken. „”We zijn het beu om families te moeten vertellen dat hun dierbaren ernstig gewond zijn, of erger. We zijn de criminaliteit bij het Notting Hill Carnival beu.” Het festival is een van de grootste openbare straatfeesten van Europa.