Merel Westrik vervangt Dieuwertje Blok dit jaar als presentator Sinterklaasjournaal

Journalist Merel Westrik vervangt dit jaar Dieuwertje Blok als presentator van het Sinterklaasjournaal. Dat meldt de publieke omroep NTR maandag. Het is voor het eerst dat het journaal niet door de 67-jarige Blok zal worden gepresenteerd. Blok, die 22 seizoenen van het journaal presenteerde, heeft huidkanker in haar neus en heeft een neusamputatie ondergaan.

De duur van het behandelingstraject na de ingrijpende operatie maakt het voor Blok onmogelijk het journaal te presenteren, aldus NTR. In een interview met de Volkskrant in april zei Blok dat ze waarschijnlijk „nooit meer” tv zal doen. NTR schrijft echter dat Blok hoopt volgend jaar weer het journaal te kunnen presenteren. In de tussentijd zal Westrik haar rol overnemen.

„Sinterklaas wordt ieder jaar geholpen door de pieten, ik ben nu even het hulpje van Dieuwertje, zolang ze me nodig heeft. Ik vind het eervol dat ze me deze taak toevertrouwt”, zegt Westrik. De 44-jarige Westrik presenteerde eerder AT5 Nieuws, Vandaag de dag en RTL Nieuws.

Het Sinterklaasjournaal bestaat sinds 2001. Dit jaar beginnen de uitzendingen op maandag 11 november, vijf dagen voordat de landelijke intocht van Sinterklaas plaatsvindt in Vijfheerenlanden.


Lees ook

Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan vanwege kanker en stopt met tv

Dieuwertje Blok presenteert al sinds 2001 het Sinterklaasjournaal.



Delen