Campagneteam Trump zegt te zijn gehackt door Iran

Een gedeelte van de interne communicatie van het team zou zijn gehackt. Trumps team heeft nog geen concreet bewijs geleverd voor de beschuldiging. De hack werd eerder gemeld door nieuwssite Politico, die stelde e-mails te hebben gekregen met documenten van het campagneteam van Trump vanaf een anoniem account.

De beschuldiging komt een dag na een rapport van Microsoft waarin wordt gesteld dat hackers met banden met de Iraanse overheid in juni probeerden in te breken in een account binnen Trumps campagneteam. Onderzoekers stelden dat het ging om „een hoge functionaris” binnen het team. Er is geen naam genoemd.

„Deze documenten zijn illegaal verkregen van buitenlandse bronnen die vijandig staan tegenover de Verenigde Staten, met als doel om de verkiezingen van 2024 te beïnvloeden en chaos te zaaien in ons democratische proces”, aldus woordvoerder Steven Cheung van Trump in een verklaring.

„De Iraniërs weten dat president Trump hun terreurbewind zal stoppen, net zoals hij dat deed in zijn eerste vier jaar in het Witte Huis”, zei Cheung. Tijdens Trumps presidentschap was de relatie met Iran gespannen. CNN meldde vorige maand dat de VS inlichtingen hadden over een Iraans complot tegen de Republikeinse presidentskandidaat. Iran spreekt dat tegen.