‘Ik zoek de raakvlakken tussen twee keukens’

‘Ik ben geboren op Curaçao. Mijn vrouw is half Italiaans. Onze kinderen kregen veel mee van de Italiaanse keuken. Dat vond ik leuk, maar ik dacht: wat geef ik mijn eigen kinderen mee over mijn achtergrond? Toen ben ik begonnen met het bereiden en online documenteren van Curaçaose gerechten. Ik merkte al snel dat andere mensen ook geïnteresseerd waren in de recepten die ik deelde.

Stoofvlees met kokos en pinda doet mij denken aan vroeger. Bij speciale gelegenheden aten we dit gerecht bij mijn oma. Maar ik heb ook recente herinneringen aan het gerecht: als ik in het weekend een grote pan maak, komen vrienden en familie op bezoek en genieten we er met zijn allen van. Ik heb het nog nooit in mijn eentje gegeten – het is verbonden aan gezelligheid.

Mijn doel is om Antilliaanse recepten toegankelijk te maken. Ik wil mensen leren hoe ze dit soort gerechten zelf kunnen maken. Ik zoek ook graag naar de raakvlakken tussen de Nederlandse en de Antilliaanse keuken. Er zijn genoeg gerechten uit beide culturen die erg op elkaar lijken. Dit pittige stoofgerecht lijkt bijvoorbeeld een beetje op de Limburgse stoofpot.”