Passagierstoestel met 62 inzittenden in Brazilië neergestort, geen overlevenden

Laatste update:

In Brazilië is vrijdag een vliegtuig met 62 inzittenden neergestort. Het gaat om 58 passagiers en vier bemanningsleden. Dat meldt de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass Linhas Aéreas. Volgens lokale autoriteiten zijn er geen overlevenden, schrijven internationale persbureaus. Het neergestorte vliegtuig is een een ATR-72 turbopropeller-vliegtuig. Het toestel was op weg van de zuidelijke plaats Cascavel naar Guarulhos, een vliegveld in de buurt van São Paulo.

Op beelden op sociale media is te zien hoe het vliegtuig al tollend neerstort, waarna grote rookwolken opstijgen. Het vliegtuig kwam neer in een woonwijk in Vinhedo, een plaats op zo’n tachtig kilometer ten noordwesten van São Paulo. Daarbij is brand uitgebroken. Brandweerlieden en andere reddingswerkers zijn aanwezig op de locatie van de crash.

De Braziliaanse president Luiz Lula da Silva heeft tijdens het evenement waar hij vrijdag aanwezig was alle bezoekers gevraagd een minuut stilte te houden voor de slachtoffers. Volgens de president lijkt het erop dat alle inzittenden om het leven zijn gekomen. Op X schrijft hij: „Heel verdrietig nieuws. Al mijn solidariteit met de families en vrienden van de slachtoffers.”