Oranje in halve finale vrouwenhockey tegen Argentinië: herhaling Spelen Tokio

De ontknoping van het hockeytoernooi bij de vrouwen in Parijs komt steeds dichterbij. Titelverdediger Nederland blijft daarin op koers voor olympisch goud. Woensdagmiddag is Argentinië de tegenstander in de halve finale. De wedstrijd, die om 14.00 uur begint, is een herhaling van de finale tijdens de afgelopen Spelen in Tokio toen Nederland met 3-1 winst zich van het goud verzekerde. Bij winst neemt Oranje, dat dit toernooi nog nooit heeft verloren, het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen België en China.

Op de atletiekbaan van het Stade de France is het uitkijken naar Nederlanders Nick Smidt en Lieke Klaver. Smidt wil zich om 19.35 uur  kwalificeren voor de finale van de 400 meter horden. Om 20.45 uur neemt Klaver deel aan haar halve finale van de 400 meter. Ook Mike Foppen, die de eerste ronde van de 5.000 meter loopt, en Ryan Clarke, die die in de eerste ronde van de 800 meter staat, komen in actie. Woensdagochtend al lopen Maayke Tjin-A-Lim en Nadine Visser de kwalificaties van de 100 meter horden. 

Baansprinters Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, die dinsdag in de teamsprint olympisch kampioen werden, beginnen donderdag aan het sprinttoernooi. Voor het duo begint de dag rond 12.45 uur met de kwalificaties. Later op donderdag volgen de eerste ronde en de achtste finales. Ook de eerste ronde van de keirin staat op het programma. Daarin staan Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet aan de start.

Hieronder alvast een overzicht van de hoogtepunten van het woensdagprogramma op de Spelen.

Tophockeyer Xan de Waard (L) tijdens de zege tegen Engeland (3-1) in de kwartfinale.
Remko de Waal (ANP)