Twente verliest eerste duel in derde voorronde Champions League met 2-1 bij RB Salzburg

FC Twente mag hopen op een plek in de play-offs van de Champions League. De Enschedeërs verloren het eerste duel in de derde voorronde met 2-1 bij Red Bull Salzburg, de Oostenrijkse club van de Nederlandse trainer Pepijn Lijnders. Invaller Michel Vlap zorgde kort voor tijd uit een vrije trap voor de belangrijke tegentreffer. De Deen Maurits Kjaergaard maakte beide doelpunten voor Salzburg.

De tweede wedstrijd volgt volgende week dinsdag in de Grolsch Veste. De uiteindelijke winnaar neemt het in de play-offs op tegen Dynamo Kyiv of Rangers FC. Die twee clubs hielden elkaar in bedwang (1-1).

Twente-trainer Joseph Oosting startte met Alec Van Hoorenbeeck centraal achterin. De Belg verving de vijf dagen eerder naar Rangers FC vertrokken aanvoerder Robin Pröpper. Mees Hilgers was de andere centrale verdediger.

Salzburg beter na goed begin Twente

Daan Rots had de nummer 3 van de Eredivisie van vorig seizoen in de derde minuut op voorsprong moeten brengen. Na goed voorbereidend werk van Mitchell van Bergen stuitte de aanvaller van dichtbij op doelman Janis Blaswich. In de negende minuut was Twente opnieuw gevaarlijk, dit keer via Van Bergen zelf. Ook hij had geen succes.

Salzburg was de betere ploeg voor rust en het was aan Twente-keeper Lars Unnerstall te danken dat een tegendoelpunt lang uitbleef. Kort voor rust openden de Oostenrijkers alsnog de score. Kjaergaard schoot, na een afgeslagen bal uit een hoekschop, vanaf de rand van het zestienmetergebied raak (1-0).

Meer initiatief Twente in tweede helft

De ploeg van Lijnders probeerde na rust door te drukken en Twente wankelde even. Na het inbrengen van Sam Lammers en Vlap trok Twente het initiatief wat meer naar zich toe. Toch was het Salzburg dat een tweede treffer maakte. Na een foute pass van linksback Anass Salah-Eddine profiteerde Kjaergaard in de 85e minuut (2-0).

Twente leek daarmee over een week voor een enorm zware opgave te staan. Na een overtreding op aanvoerder Ricky van Wolfswinkel, net buiten het zestienmetergebied, zorgde Vlap met een geplaatste vrije trap voor opluchting en hoop bij de Enschedeërs (2-1). (ANP)