‘Simpele gerechten, en niet te veel zakjes en pakjes’

‘Vanaf mijn eerste jaar heb ik reuma. Ik moest altijd zware medicatie slikken, die mijn immuunsysteem onderdrukte. Dat maakte me vatbaarder voor virussen en infecties. Ik was vaker ziek dan gezond.”

„Op mijn zestiende ben ik me gaan verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Ik stopte met mijn medicatie en ben anders gaan eten: geen gluten, minder lactose, minder bewerkt voedsel. Voor een bourgondiër is dat niet makkelijk. Om het leuk te maken, deelde ik mijn gerechten op Instagram. Daar verdien ik nu mijn geld mee.”

„Artsen adviseren je natuurlijk niet om zomaar te stoppen met je medicatie, al helemaal niet als je die al je hele leven slikt. Maar de injecties die ik kreeg, maakte mij drie dagen ziek. Dan had ik twee goede dagen, waarna ik weer zo’n injectie nodig had. Ik dacht: wat is erger dan twee goede dagen per week? Voor mij was het het risico waard.”

„Door me op mijn voeding en levensstijl te focussen, heb ik mijn klachten onder controle. Ik wil niet claimen dat je met een dieet zoals dat ik volg alles oplost, want ook ik heb nog wel eens pijn: als het te erg wordt, krijg ik prednison.”

„Mijn gerechten zijn simpel en puur, ik gebruik niet te veel pakjes en zakjes. Met mijn video’s wil ik laten zien hoe makkelijk dat kan zijn.”

„Wat ik minder leuk vind aan mijn werk, is dat ik continu ‘aan’ sta. Soms leef je daardoor minder in het moment. Ik zou graag eens een hele week offline willen zijn. Maar het algoritme straft je daarvoor af: je video’s bereiken dan een minder groot publiek.”