Kleding- en schoenenketen Bristol sluit deuren in Nederland, opnieuw teken van problemen in winkelstraat

De ongeveer tachtig Nederlandse filialen van kleding- en schoenenketen Bristol sluiten binnenkort hun deuren. Dat bevestigt moederbedrijf Euro Shoe Group woensdag aan persbureau ANP. Zo’n vijfhonderd mensen zullen hun baan verliezen, van wie er op dit moment nog ongeveer vierhonderd aan het werk zijn. Voor ongeveer zeventig Belgische filialen werd een koper gevonden, voor de Nederlandse winkels was dat niet het geval.

Vakbond CNV reageerde woensdag geschokt op het nieuws over de sluiting en liet aan ANP weten dat dit voor werknemers „een onzekere tijd” is. „Ze weten niet of hun salaris straks nog wel binnenkomt, terwijl vaste lasten als huur en hypotheek intussen wel allemaal doorlopen.”

De sluiting van Bristol is volgens CNV „het zoveelste drama in de winkelstraat, die klap na klap ontvang”. Vorig jaar jaar gingen al koopjesketen Big Bazar en elektronicaketen BBC failliet, dit jaar volgde modeconcern Esprit. Bristol kampte al jaren met financiële problemen. De coronacrisis heeft dat verergert.