Dodental door aardverschuivingen en stortregens in het zuiden van India opgelopen tot 151

Het dodental als gevolg van de aardverschuivingen en stortregens in het zuiden van India is inmiddels opgelopen tot 151. Dat schrijven internationale persbureaus, waaronder Reuters woensdag. In de getroffen deelstaat Kerala waren reddingswerkers woensdagochtend vroeg nog steeds op zoek naar mensen die onder het puin vastzitten. Er zouden ook zeker 187 mensen vermist zijn.

De aardverschuivingen vonden maandag plaats in heuvelachtige delen van de zuidelijke staat Kerala, waar schade aan meerdere voorzieningen de reddingswerkzaamheden flink bemoeilijkt. Delen van het gebied zijn overspoeld met water, modderstromen en puin. De bereikbaarheid van de getroffen gebieden blijft een groot probleem. Op televisiebeelden is te zien hoe reddingswerkers te midden van verwoeste huizen en ontwortelde bomen met touwen over modderige waterstromen worden getrokken.

Het natuurgeweld van de afgelopen dagen geldt als de grootste ramp in de regio  sinds  in 2018 bij een van de ergste overstromingen in het gebied zeker vierhonderd mensen omkwamen. Lokale weerexperts verwachten dat vanaf woensdag de weersomstandigheden weer wat gunstiger worden, al blijft er veel neerslag vallen.