Zoon Ridouan Taghi door VAE uitgeleverd aan Nederland

De zoon van de tot levenslang veroordeelde drugscrimineel Ridouan Taghi, Faissal Taghi, is vrijdag door de Verenigde Arabische Emiraten uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan persbureau ANP na berichtgeving in de Telegraaf en het AD.

Faissal werd in augustus vorig jaar op verzoek van Nederland opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het OM zet hij de criminele organisatie van zijn vader voort en houdt hij zich bezig met internationale drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven.


Lees ook

Taghi achter de tralies: geen brieven, geen telefoontjes, geen imam en maar 45 minuten krachttraining per week

Ridouan Taghi, die deze week tot levenslang is veroordeeld, verblijft in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij heeft geen contact met medegedetineerden en  zit op een volledig eigen afdeling.

Tegelijk met Faissal werd vrijdag ook een andere verdachte van internationale drugshandel uitgeleverd. Volgens de Telegraaf gaat het om de 46-jarige Romeo van K. Ze werden overgebracht met een privé-vliegtuig.

Minister van Weel: criminelen niet onaantastbaar in het buitenland

Minister David van Weel van Justitie (VVD) laat in een reactie via zijn woordvoerder aan persbureau ANP weten dat de uitlevering van de twee verdachten laat zien „dat criminelen zich niet onaantastbaar kunnen wanen buiten onze landsgrenzen”.

Hij wijst er ook op dat het uitleveringsverdrag dat op 1 augustus vorig jaar is gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten „geen papieren tijger is, maar functioneert en impact heeft.”

De twee uitgeleverde verdachten moeten komende week voor de rechter-commissaris verschijnen. Die beslist of ze langer vast blijven zitten.