Geen operatie voor Mbappé na neusbreuk, beschikbaarheid voor duel met Oranje onzeker

Geen operatie voor Mbappé na neusbreuk, beschikbaarheid voor duel met Oranje onzeker

Kylian Mbappé hoeft niet geopereerd te worden aan zijn gebroken neus, maar zal mogelijk een masker dragen tijdens het duel met Nederland, zo laat de Franse voetbalbond weten. Over zijn beschikbaarheid voor de wedstrijd in Leipzig komende vrijdag bestaat nog geen uitsluitsel, maar het nieuws dat een operatie niet nodig blijkt te zijn, stemt Franse media optimistisch. De Franse spits liep de breuk maandagavond op in de slotminuten van de gewonnen wedstrijd (0-1) van Oostenrijk.

De stevige aanvaring met de schouder van de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso en met name Mbappés bebloede gezicht, baarde de Franse bondscoach Didier Deschamps na de wedstrijd grote zorgen. Het lot van zijn aanvoerder lag nu „in handen van de medische staf”. Na de eerste medische tests maandagavond vervoegt Mbappé zich dinsdag bij de rest van het team. Of hij voluit kan meetrainen is onduidelijk, wel krijgt zijn neus de komende dagen bijzondere zorg.

Een op maat gemaakt masker moet ervoor zorgen dat de nieuwe spits van Real Madrid snel weer kan terugkeren op het veld. Mbappé deed dinsdagochtend vroeg alvast beroep op zijn twittervolgers om die van zoveel mogelijk stijl te voorzien. Des idées de masques? (Ideeën voor maskers?)

Een op maat gemaakt masker moet ervoor zorgen dat Kylian Mbappé snel weer kan terugkeren op het veld. Foto Friedemann Vogel/EPA

Welkom in dit blog

In dit blog houdt NRC het nieuws bij rond het EK voetbal, dat in Duitsland plaatsvindt. Lees hier het vorige blog terug.