Opnieuw luchtaanvallen nabij vluchtelingenkamp Nuseirat, minstens 17 doden

Opnieuw luchtaanvallen nabij vluchtelingenkamp Nuseirat, minstens 17 doden

Bij Israëlische luchtaanvallen nabij vluchtelingenkamp Nuseirat in de Gazastrook zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker zeventien doden gevallen. Dat melden het Palestijnse persbureau Wafa en nieuwszender Al Jazeera dinsdagochtend.

Bij de aanvallen zijn ook „tientallen gewonden” gevallen, schrijft Wafa. Het persbureau meldt verder dat de bombardementen insloegen op woonhuizen en winkels. Ook zou het Israëlische leger in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen hebben uitgevoerd ten noorden van het vluchtelingenkamp, alsook bij de stad Deir al-Balah in centraal-Gaza.

Eerder deze maand werden 274 Palestijnen gedood in en nabij Nuseirat toen het Israëlische leger vier gijzelaars wilde bevrijden. Honderden Palestijnen liepen verwondingen op bij de Israëlische operatie. Sinds de terreuraanvallen van Hamas op 7 oktober heeft Israël in Gaza meer dan 37.300 Palestijnen gedood. Dat zegt het gezondheidsministerie van Gaza in een Telegram-kanaal, dat onder gezag staat van Hamas.

Begin juni werden er bij een grootschalige aanval op het vluchtelingenkamp in Gaza zeker 274 Palestijnen gedood toen het Israëlische leger gijzelaars wilde bevrijden. Foto Eyad Baba/AFP

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de oorlog tussen Israël en Hamas en de ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier ons vorige blog terug.