Doorvoer van goederen in Rotterdamse haven lag vorig jaar 6 procent lager

De goederenoverslag in de Rotterdamse haven lag vorig jaar 6,1 procent lager dan in 2022. Met name de doorvoer van kolen, containers en „overig droog massagoed” daalde, zo heeft het havenbedrijf dinsdag met de publicatie van de jaarcijfers bekendgemaakt. De overslag van landbouwgoederen, ijzererts en vloeibaar aardgas nam juist toe.

Naast de gedaalde doorvoer van goederen nam ook de winst af: die lag vorig jaar op 233,5 miljoen euro, ten opzichte van 247,2 miljoen het jaar ervoor. Volgens het havenbedrijf komt die daling doordat het onder meer moest afwaarderen op rechten om stikstof uit te stoten. Ook lag het rentepercentage in 2023 hoger, waardoor het havenbedrijf 6,8 miljoen euro meer kwijt was aan rentelasten.

Niet duidelijk uit het jaarverslag is in hoeverre de Rotterdamse haven last had van de handelsbeperkingen in de Rode Zee, waar de Jemenitische Houthi’s sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas commerciële schepen aanvallen. De meeste vrachtbedrijven maakten eind vorig jaar of begin dit jaar bekend niet langer via het Suezkanaal tussen Europa en Azië te varen. Zij worden daarmee gedwongen de langere route via Zuid-Afrika te varen.

Topman van de Rotterdamse haven Boudewijn Siemons spreekt wel van „geopolitieke onrust” en „haperende wereldhandel”. Volgens hem heeft dat een „logisch effect” gehad op de overslag in de Rotterdamse haven. Het havenbedrijf was dinsdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.