Legerchef Zaloezjny blijft na maanden van speculatie over breuk toch aan

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdag laten weten dat legerchef Zaloezjny in „zijn team” moet blijven, meldt persbureau Reuters. De verklaring van Zelensky volgt op maanden van speculatie over een breuk tussen de president en de topgeneraal.

In Oekraïne wordt al sinds november vorig jaar gespeculeerd over de verslechterde relatie tussen Zelensky en zijn hoogste generaal. Dat het niet meer botert tussen de twee zou onder andere te maken hebben met het mislukte Oekraïense zomeroffensief, dat Kyiv nauwelijks terreinwinst opleverde.

Zondag zei Zelensky in een interview met de Italiaanse televisiezender RAI weten dat er een deel van de militaire en civiele leiding van Oekraïne vervangen moest worden om met een „nieuwe start” te beginnen in de strijd tegen Rusland. Hij zei dat in antwoord op vragen over zijn voornemen om de commandant van de strijdkrachten Zaloezjny te vervangen.


Lees ook
Zelensky wil met nieuwe leiders ‘herstart’ maken in de overlevingsstrijd van Oekraïne met Rusland

<strong>De Oekraïense president Volodymyr Zelensky</strong> (midden) wil de leiding van het land vernieuwen. De populaire opperbevelhebber Valeri Zaloezjny, met wie hij een stroeve relatie heeft, lijkt daarvan een slachtoffer te worden. ” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/legerchef-zaloezjny-blijft-na-maanden-van-speculatie-over-breuk-toch-aan.jpg”><br />
</a> <a class=

Lees ook
Legerchef Zaloezjny blijft na maanden van speculatie over breuk toch aan