Taylor Swift en Miley Cyrus winnen belangrijke Grammy’s

In de door vrouwen gedomineerde 66ste editie van de Grammy Awards won de Amerikaanse zangeres Taylor Swift in de nacht van zondag op maandag met haar album Midnights de Grammy voor ‘album of the year’. Daarmee is Swift de eerste artiest die de prijs voor beste album vier keer wint en is ze Frank Sinatra, Stevie Wonder en Paul Simon voorbijgestreefd. Ze won ook een Grammy voor beste vocale prestatie. Bij het in ontvangst nemen van haar prijzen kondigde Swift aan op 19 april een nieuw album uit te brengen met de titel The Tortured Poets Department.

De commercieel al lange tijd succescolle zangers Miley Cyrus viel voor het eerst in de prijzen bij de prestigieuze Grammy Awards. Ze won voor haar megahit Flowers zowel een Grammy voor ‘record of the year’ als voor beste popuitvoering solo.

Het nummer What Was I Made For?, dat door Billie Eilish O’Connell en Finneas O’Connell werd geschreven voor de film Barbie, won de prijs voor ‘song of the year’. De in Nederland nog tamelijk onbekende Amerikaanse zangeres en songwriter Victoria Monét werd uitgeroepen tot beste nieuwe artiest.

Solána Imani Rowe, ofwel SZA, was negen keer genomineerd en verzilverde er daar drie van. Ze won onder meer de Grammy voor beste R&B song met Snooze. „Ik kom van heel erg ver en kan niet geloven dat dit echt gebeurt”, zei ze op het podium nadat ze haar award in ontvangst had genomen van Lizzo, met wie ze nog niet zo heel lang geleden in kleine zaaltjes optrad. „Het voelt heel onwerkelijk”.


Lees ook
Op wie je moet letten bij de Grammy’s? Olivia, Billie, Taylor, Joni, Dua, Miley, Solána, Karina, Victoria en… Barbie

Op wie je moet letten bij de Grammy's? Olivia, Billie, Taylor, Joni, Dua, Miley, Solána, Karina, Victoria en... Barbie

Tijdens de door komiek Trevor Noah gepresenteerde show in Los Angeles traden onder meer Billy Joel, Miley Cyrus, U2 (vanuit Las Vegas), Burna Boy, Luke Combs, Billie Eilish, Dua Lipa, Olivia Rodrigo, Joni Mitchell en Travis Scott op.