Code geel in heel Nederland vanwege kans op gladheid

Vanwege kans op gladde wegen heeft de KNMI zondag code geel afgegeven voor heel Nederland. De weerswaarschuwing geldt vanaf 22.00 uur voor alle provincies behalve Limburg, waar code geel al om 17.00 uur van kracht is. Dat schrijft het meteorologische instituut zondag op zijn website.

Komende avond en nacht worden er winterse buien verwacht, die „vooral landinwaarts” tot een sneeuwdek kunnen leiden van wel enkele centimeters dik. Dit brengt risico’s op gladheid met zich mee. Code geel blijft ook op maandag van kracht, omdat sneeuwresten en nieuwe buien voor verdere gladheid kunnen zorgen. Pas op dinsdag 12.00 uur wordt een einde van de weerswaarschuwing voorzien.


Lees ook
Na een verstoring van de gigantische draaikolk om de Noordpool kan het opeens ijskoud worden

<strong>Luchtfoto van de Finse hoofdstad Helsinki,</strong> vorige week woensdag, waar het ruim 30 graden vroor.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/01/code-geel-in-heel-nederland-vanwege-kans-op-gladheid.jpg”><br />
</a> </p>
<p>Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat tegenover persbureau ANP weten dat de dienst 577 strooiwagens ter beschikking heeft om de gladheid te lijf te gaan. Mensen die met de auto de weg op gaan worden gewaarschuwd om voorbereid op pad te gaan en om weerberichten en verkeersinformatie goed te blijven volgen. Uiteraard wordt hen ook aangeraden om extra voorzichtig te rijden.</p>
<p>Begin vorige week werd code oranje afgekondigd vanwege storm Henk. Daarbij <a rel=viel één dode. Ook zorgde de storm voor veel schade, verkeerschaos en uitgevallen treinen.