Commando Sil A. veroordeeld tot vier jaar cel voor wapen- en drugshandel

De voormalige commando Sil A. (44) is maandag door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot vier jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij drugs- en wapensmokkel, aldus persbureau ANP. „Dat hij dit deed toen hij in dienst was als militair, maakt het nog erger. Hij had een voorbeeldfunctie”, zo oordeelde de rechter. Door zijn criminele handelingen heeft A. het Korps Commandotroepen „enorme schade” toegebracht.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel geëist, maar A. werd niet voor alle aanklachten veroordeeld. Vast staat dat hij heeft bijgedragen aan het smokkelen van twee grote partijen coke van Suriname naar Antwerpen en Hamburg.

Ook heeft hij wapens gehandeld voor zijn jeugdvriend Gregory F., die in 2021 is aangehouden op Curaçao. Het onderzoek naar F. begon toen Ridouan Taghi in 2019 werd aangehouden in Dubai. Sil A. is een gewilde getuige in het Marengo-proces tegen Taghi, maar de rechtbank wilde niet dat hij zou getuigen. Daarop dienden de advocaten van Taghi een wrakingsverzoek in.


Lees ook
OM eist 6 jaar cel tegen oud-militair vanwege drugssmokkel en wapenhandel

A. was onderdeel van de geheimzinnige ‘102 compagnie’ van het Korps Commandotroepen., een nieuw team dat zich richt op speciale operaties in vijandelijk gebied.